CLINICA
0344 802 383
PROGRAMARI
0756 566 796

Articole

ABC - ul vaccinarii animalului tau de companie

Dr. Roxana Voinoiu

Ce este un vaccin?

Vaccinul este un produs biologic conceput pentru a declansa un raspuns imun si pentru a pregati sistemul imunitar de actiune, in cazul unei eventuale imbolnaviri.

De ce este important sa ne vaccinam animalele de companie?

https://www.pinterest.es/pin/475974254371250115/

  • Prin vaccinare se asigura dezvoltarea sistemului imunitar, animalul fiind protejat de cele mai comune si mai cunoscute boli infectioase, majoritatea cu potential mortal.
  • Vaccinul poate preveni inclusiv transmiterea unor boli de la animal la om (Rabia).
  • Prin vaccinare poti economisi banii care ar fi cheltuiti pe tratamentele costisitoare in cazul unei posibile imbolnaviri

Ofera vaccinul protectia necesara?

In majoritatea cazurilor, vaccinarea ofera protectie 100%, iar in cazurile in care apare totusi imbolnavirea, semnele clinice sunt mai putin agresive.

Schema de vaccinare cu firma Nobivac se incepe la varsta de 5 saptamani de viata in cazul cateilor, continuandu-se vaccinarea la un interval de doua saptamani pana la terminarea acesteia. Vaccinurile de la Nobivac protejeaza impotriva Parvovirozei, bolii Distemper, Adenovirusului canin tip 2, Parainfluentei, Leptospirozei si Rabiei (vaccinul cu care se incheie schema de vaccinare) pentru catei. In cazul pisicilor, schema se incepe de la varsta de 8 saptamani de viata, protejandu-le impotriva Rinotraheitei, Panleucopeniei si Calicivirozei. Acest vaccin se repeta la interval de o luna, cand se poate adauga si cel Rabic.

Exista riscuri daca alegem sa vaccinam?

https://www.pinterest.es/pin/158540849372647429/

Ca in cazul oricarui alt tratament medical administrat, exista riscuri, dar trebuie puse in balanta beneficiile si riscurile vaccinarii, in favoarea starii de sanatate a animalului.
Reactiile cele mai frecvente sunt cele locale si de scurta durata. Reactiile mai grave (soc anafilactic) fiind rare.
O schema de vaccinare inceputa, dar neterminata nu asigura o protectie eficienta, existand inca posibilitatea de imbolnavire.

Refuzul vaccinarii animalelor de companie, caini si pisici, de catre proprietarii acestora, constituie contraventie si se sanctioneaza comform HG 984/2005, reactualizara Art. 5, lit J, pct. 3, cu amenda intre 400-800 lei pentru persoanele fizice si intre 400-1000 pentru persoanele juridice.

Contacteaza-ne!

Program:
Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sambata:    Inchis
Duminica:   inchis
Adresa:
Strada Gageni, Nr. 79,
Ploiesti
E-mail:
thevetph@gmail.com