CLINICA
0344 802 383
PROGRAMARI
0756 566 796

Articole

Igiena orala a animalelor de companie

Dr. Roxana Voinoiu
January 10, 2021

        Majoritatea animalelor pe care le consultam, au diverse probleme dentare din cauza unei igiene orale precare. De cele mai multe ori aceste probleme apar inca de la varsta de 3 ani. Dar le poti identifica relativ repede, printre primele semne fiind respiratia urat mirositoare. Cu cat sunt identificate mai repede, cu atat animalul tau de companie va duce o viata mai buna, lipsita de disconfortul durerilor dentare, probleme cardiace sau infectii sistemice.

Cum poti preveni?

Spalatul pe dinti ar putea intra si in rutina animalului de companie – exista produse special concepute pentru ingiena orala felina si canina, cum ar fi apa de gura (comestibila), periutele de dinti de diferite dimensiuni si moduri de folosire, dar si pasta de dinti cu diverse arome. In acest proces, produsele de uz uman trebuie evitate cu desavarsire, ele fiind foarte toxice pentru animale!!!
Recompensele destinate igienei orale – aceste sunt de mai multe varietati, de forme si dimensiuni diferite, unele pot fi si colorate. Densitatea acestora ajuta la o curatare a dintilor, in acelasi timp in care se si joaca cu ele.
Servetele speciale pentru igiena orala – acest tip de produs este practic in special imediat dupa masa, pentru a preveni ramanerea resturilor alimentare printre dinti. Aceastea actioneaza preventiv, inainte de aparitia placii dentare, nu ca si tratament.

Produse naturale – exista si varianta unui produs natural, foarte apreciat de catei, si anume osul de vita (singurul tip de os care nu se poate sparge/rupe in timpul rosului, punandu-i viata in pericol). Acesta se administreaza numai dupa ce a fost preparat termic (fiert), iar prin roaderea lui, se produce curatarea mecanica a danturii.

Detartrajul profesional – metoda folosita in ultima instanta, in cazul in care tartrul s-a depus deja pe dinti. Acesta nu se realizeaza decat sub anestezie, reprezentand o varianta mai riscanta, dar necesara in cazul aparitiei problemelor dentare.

Contacteaza-ne!

Program:
Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sambata:    Inchis
Duminica:   inchis
Adresa:
Strada Gageni, Nr. 79,
Ploiesti
E-mail:
thevetph@gmail.com