CLINICA
0344 802 383
PROGRAMARI
0756 566 796

Articole

Importanta deparazitarii interne la termen

Dr. Roxana Voinoiu

Deparazitarea interna a animalului tau de companie, trebuie sa se realizeze conform indicatiilor medicului veterinar, cu produse special destinate speciei din care acesta face parte si corespunzator cu greutatea acestuia (daca nu se dozeaza corect produsul, deparazitarea interna nu va fi eficienta).

https://www.pinterest.es/pin/473159504605981184/

  1. Este foarte important sa realizam aceasta deparazitare, deoarece ne protejeaza si pe noi de anumiti paraziti care se pot transmite la oameni (viermi rotunzi, tenie, viermi cu carlig).
  2. La animalele tinere, care se contamineaza de la mama (chiar daca aceasta este deparazitata intern), deparazitarea interna se face mai des – la interval de 2 saptamani, de 3-4 ori, incepand de la varsta de 3-4 saptamani de viata, apoi aceasta se realizeaza periodic la interval de 3 luni sau mai des (in cazurile in care animalul este expus unei zone cu infestatie parazitara mare).
  3. Nu astepta sa faci deparazitarea interna in cazul in care parazitii sunt deja vizibili in fecale, deoarece acestia au mai multe stadii evolutive, fiind mai indicat sa previi dezvoltarea si reproducerea lor. Preventia este cheia!

Nu toti parazitii interni se localizeaza in intestin asa cum ai crede.

Daca nu ai auzit de Dirofilaria immitis, iti spunem noi acum. Este un parazit aparte, care se transmite prin ciupitura de tantar si a caror larve se localizeaza in cord, punand viata animalului in pericol, prin problemele cardiace care pot aparea secundar infestarii. Acest parazit nu este sensibil la produsele uzuale de deparazitare interna, necesitand o substanta antiparazitara speciala (*intreaba medicul tau veterinar).

https://www.pinterest.es/pin/147281850293986729/

Contacteaza-ne!

Program:
Luni-Vineri: 10:00 - 18:00
Sambata:    Inchis
Duminica:   inchis
Adresa:
Strada Gageni, Nr. 79,
Ploiesti
E-mail:
thevetph@gmail.com